Kemikli Et Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer? (Nasıl Yapılır)

Kemikli eti en doğru ve hızlı pişirme şekli, düdüklüde harlı ateşte pişirme yöntemidir. Kemikli et düdüklüde pişirilirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. İlk kez kemikli bir eti düdüklüde pişirecek olan bir kişi, baharatlarla harmanladıktan sonra bir miktar tuz atıp üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave etmelidir.

Yoğun kokusunu önleyebilmek için bir tutam maydanoz kıyılıp içine atıldığında daha lezzetli hale gelecektir. Düdüklünün altı yakılıp pişmeye bırakıldığında, buhar çıktığı fark edildiği anda ocağın altı kısılıp orta ateşte ortalama 30 ile 35 dakika pişirilmesi önerilir.

Kemikli etin düdüklüde pişebilmesi için uygun ortamın sağlanması ve harlı bir ateşin olması önemlidir. Etin büyüklüğüne ve kullanılan hayvanın türüne göre de pişme süresi değişkenlik gösterir. Genellikle kuzu eti 20-25 dakikada pişerken, dana eti 40-45 dakikada pişmektedir.

Kemikli Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Kemikli et haşlama yemeği yapılırken içerisine küp küp doğranan uygun sebzeler ilave edilip tuz ve karabiber de eklenmelidir. Etin yüzeyini geçecek şekilde su eklendikten sonra ortalama 35 dakika pişmeye bırakılır.

Haşlama için yumuşak olmasını isteyenler, hazırlık aşamasında 20 dakika soğuk suda beklettikten sonra düdüklüde pişirmeye bırakabilir. Etin daha yumuşak olması isteniyorsa, haşlama suyuna bir yemek kaşığı sirke ilave etmek fayda sağlayacaktır.

Bu yazılar ilginizi çekebilir;

Fissler Düdüklü Tencerede Pırasa Kaç Dakikada Pişer?

Eve Yusufçuk Girmesi Ne Anlama Gelir? (Evden Nasıl Çıkar)

Kemikli et haşlama yapmak isteyenler, bir köşede soğan, sarımsak, havuç ve patatesi ince ince doğramalıdır. Ardından et iyice yıkanır ve parçalar halinde tencereye aktarılır. Üzerini geçecek şekilde su eklenir ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.

Kaynama sırasında üzerinde biriken köpüklerin düzenli olarak dışarıya atılması gerekir. Kaynayan etin içerisine soğan, havuç, sarımsak gibi köşede doğranan sebzeler eklenip baharatlar katılmalıdır. Düdüklü tencerede 35 ile 45 dakika arasında pişmesi uygun görülür.

Haşlanmış Kemikli Etle Yapılan Yemekler

Haşlanmış kemikli etle yapılabilecek en pratik yemeklerden biri kuru fasulyedir. Kuru fasulye ile et yemekleri birbiriyle oldukça uyumlu bir bütünlük oluşturur. Fasulyeden hoşlanmayanlar nohut da tercih edebilir. Kemikli etle yapılabilecek diğer yemekler arasında haşlama nohut yemeği, fırında et, fasulye ile kemikli et, kemikli et yemeği ve terbiyeli et haşlama yemeği tercih edilebilir.

En klasik ve en çok tercih edileni kemikli et haşlamasıdır. Sunumu yapılırken yanına beyaz pirinç pilavı ya da bulgur pilavı konulabilir. Haşlanan etin suyu da değerlendirilebilir. Genellikle sebze çorbalarına oldukça yakışan bir tada sahiptir.

Haşlanmış etin içerisine sevilen kombinasyonlarda farklı sebzeler katılarak sebzeli haşlanmış bir tandır yemeği yapılabilir. Küçük parçalara ayrılan etler pilavın içine karıştırılarak ayranla birlikte sunumu gerçekleştirilebilir. Haşlanmış kemikli etin içerisine bir miktar havuç ve patates ilave edilerek kış yemeği yapılabilir. Ayrıca içerisine kereviz sapı, soğan ya da havuç gibi malzemeler de eklenebilir.

Yorum yapın

Bilgi Çınarı
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.